top of page

KNOWING YOURSELF IS THE FIRST STEP TOWARDS

SELF-DEVELOPMENT

OVER MIJ

Mijn naam is Cristiana Carta. Ik ben geboren en getogen in Italië, waar ik een deel van mijn studie Psychologie heb afgerond.

 

In 2011 ben ik naar Amsterdam verhuisd en dat is inmiddels mijn tweede thuis geworden. Hier heb ik mij verder kunnen ontwikkelen en specialiseren als psycholoog met een Master in Klinische Neuropsychologie. Ook heb ik mijn post-academische opleidingen in Cognitieve gedrags-therapie, EMDR, Schematherapie en Sensorimotor Psychotherapie.

In totaal, heb ik 21 jaren van mijn leven besteden aan opleidingen, klinische werkervaring en het verder specialiseren in Neuropsychologie, Klinische Psychologie en Psychotherapie. Daarnaast heb ik ook een medische achtergrond.

 

Sinds 2014 werk ik als psycholoog in Amsterdam en heb ik ruim ervaring opgebouwd in het zelfstandig behandelen van cliënten binnen verschillende klinische settings. 

In oktober 2018 heb ik besloten om Carta Coaching in Amsterdam op te richten, naast mijn werk als psycholoog.

 

Vanaf 2020 heb ik mijn praktijk uitgebreid tot Carta Coaching & Therapie zodat ik ook psychologie, psychosociale therapie en Integratieve psychotherapie kan aanbieden. 

 

Alle sessies zijn beschikbaar in 3 talen: Nederlands, Engels, en Italiaans. 

IMG_7577.JPG
About
Approach

AANPAK

Wat kenmerkt mijn therapeutische houding en coachingsstijl?

 

Ik maak makkelijk contact met mensen. Vrij snel zie ik het functionele en het positieve, maar ook waar het knelt/ waar je vastloopt.

 

Een eerlijke, directe no-nonsense houding samen met een geïntegreerde aanpak kenmerkt mijn manier van werken. Mijn doel is om jou uit te dagen en in je eigen kracht te zetten.

 

Dit doe ik door een initiële fase van kennismaking en gewenning aan elkaar maar ook door gebruik te maken van experientiële technieken, huiswerk, gedragsexperimenten en feedback. Met respect, vakkunde en humor.

 

Mijn ruime werkervaring als psycholoog en het combineren van verschillende technieken die evidence-based zijn helpt me om jou effectief en doelgericht te begeleiden.

Ik pas o.a. de volgende technieken toe:

 

- Schematherapie

- Sensorimotor Psychotherapie

- Inzichtgevende therapie

- EMDR

- Cognitieve gedragstherapie

- Schemagerichte coaching

- Experiëntiele technieken

- Mindfulness based therapie en coaching

- Cognitief gedrags-gerichte coaching

- Oplossingsgerichte coaching

- Wandeling-coaching

- Assertiviteitstraining

- Communicatie training
 

In het geval van digitale sessies, ontvang je een persoonlijke link naar de digitale kamer voor het begin van elke sessie.


 

ISST.jpeg
RBCZ-logo_CMYK_payoff.png
Costs & Refund

Tarieven en vergoedingen

Psychologische zorg

Alles op een rij

 • Verwijzing van huisarts is niet noodzakelijk;

 • Gedeeltelijke vergoeding vanuit de zorgverzekeringen;

 • Informatie wordt niet doorgestuurd naar de verzekeraar

Voor meer details, klik hier

De tarieven voor psychologische zorg bij Carta Coaching & Integratieve Psychotherapy voor 2021 vind je hieronder. Je hebt voor mijn hulp geen verwijsbrief nodig van de huisarts of een specialist. Je kunt dus gewoon zelf een afspraak maken.

 

Het aantal sessies dat nodig is wisselt per persoon en problematiek.

 

Tarieven voor 2024

Een persoon

 • Kennismaking (via email): gratis

 • Intake gesprekken (60 minuten): € 150

 • Individueel consult (45-60 minuten afhankelijk van methode): € 125-150

Verzekeraars en vergoedingen

Als geregistreerd lid van het NVPA, de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociale therapie, komen mijn sessies voor een vergoeding door zorgverzekeringen in aanmerking. Als je aanvullend verzekerd bent, worden de kosten vaak (gedeeltelijk) vergoed. De hoogte hiervan is afhankelijk van je exacte verzekeringspakket en kan je o.a. op: de website van het NVPA, www.zorgwijzer.nl nakijken. Verder je kunt mij ook via https://www.vgz.nl/zorg-regelen/zorgzoeker#/zoeken vinden.

 

Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars en heb momenteel geen BIG registratie wat betekent dat deze therapie niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Uitzonderlijke gevallen

- Als je een Europese student bent, vergeet dan niet om jezelf te informeren en contact op te nemen met je nationale ziektekostenverzekering over vergoeding. Ook heb je recht op restitutie via uw EHIC (Europese Ziekteverzekeringskaart), zorg ervoor dat u controleert aan wie u de rekeningen moet doorsturen.

- Als u in een ander Europees land woont en in Nederland werkt, kunt u mogelijk ook een terugbetaling krijgen via uw EHIC (Europese ziekteverzekeringskaart).

 

Betaling en facturering

Het verschuldigde bedrag dien je na afloop van iedere afspraak, na ontvangst per e-mail van de factuur, via invoice2go op mijn bankrekening overmaken.

 

Ben je verhinderd of wil je een afspraak annuleren?

Een afspraak afzeggen kan tot 48 uur voor de geplande sessie. Bij niet tijdig afzeggen wordt de sessie in rekening gebracht.

Coaching: tarieven en vergoeding

Tarieven

 • Kennismaking (via email): gratis

 • Intake gesprek: € 180 excl btw

 • Individueel consult (45 minuten): € 150 excl btw

 

Zakelijke tarieven

 • Kennismaking (via email): gratis

 • Intake gesprek: € 220 excl btw

 • Individueel consult (45 minuten): € 200 excl btw

Zakelijke tarieven Executive Coaching

 • Executive/Management Kennismaking (60min, first session): €350 excl btw

 • Executive/Management coaching reguliere sessie (45min): €300 excl btw

Steeds vaker zien werkgevers en vakbonden het nut in van persoonlijke ontwikkeling voor hun personeel. Hierdoor hebben medewerkers veelal een coach- of opleidingsbudget opgenomen in hun CAO of hun contract. Dit is een vast bedrag wat in overleg met de werkgever ieder jaar kan worden ingezet voor coaching of loopbaanbegeleiding. Benieuwd of dit ook voor jou geldt? Neem dan contact op met jouw HR manager of bekijk jouw CAO. 

 

Vaak hebben afdelingen HR of personeelszaken (P&O)  een opleidings- of bijzonder budget tot hun beschikking wat kan worden besteed aan onder andere coaching. Coaching is een effectieve manier van persoonlijke en professionele  ontwikkeling en wordt vaak vergoed vanuit de werkgever. 

 

Voor ondernemers geldt dat coaching aftrekbaar is voor de inkomsten-, vennootschap- en omzetbelasting. De belastingdienst omschrijft niet alles even uitgebreid, dus het is zaak om de eisen zelf te interpreteren. Controleer altijd zelf bij je eigen accountant hoe de regels te interpreteren zijn voor jouw bedrijf.

Contact
bottom of page